GYIK

Gyakran feltett kérdések:

– Milyen hatást gyakorol a beütési folyamat a falszerkezetre?
40 év tapasztalatai bizonyítják, hogy a fal ütésirányba történő elmozdulása kizárt, mivel az ütőerő rövid ideig tartó hatása nem tudja legyőzni a fal tömegtehetetlenségét.
A falazat megsüllyedése (süllyedési repedések keletkezése) függőleges irányban nem fordulhat elő, mivel a lemezek beütési folyamata során a habarcsréteg 10-20 %-al tömörödik.

– Sérülhet-e az épület a munkafolyamat révén statikai szempontból?
A helyzet ez esetben megegyezik az új építésű házaknál kialakított, alap és felépítmény közé helyezett szigetelőréteg funkciójával. Az épület szélnyomás és földrengésbiztonsága nem veszélyeztetett, sőt ellenkezőleg, a lemezek hullámosított kivitele miatt a biztonság növekszik.

– Igényel-e további karbantartást az elkészült szigetelés?
Mivel a lemezek a teljes fal keresztmetszetén áthatolnak,a kivitelezés minősége még műszerezettség nélkül is , egyszerűen, szemrevételezéssel ellenőrizhető, későbbi karbantartást nem igényel.
Fontos tudnivaló, hogy a szigetelési munkáknál kizárólag minősített, lemezeket érdemes használni, így a szigetelési probléma évtizedekre megoldódik. Több magyarországi épület szigetelése készült már el ezzel a módszerrel, egyházi épületek, természetesen magánházak is.
A lemez minőségéből és megbízhatóságából adódóan a BAUMANN-féle szigetelési eljárás nemcsak a családi házak esetében, hanem a műemlékvédelem és a középületek állagmegőrzése terén is jelentős szerephez juthat.